De hobby…

Edelstenen en mineralen zoeken, vinden, bewerken en waarderen.

In 2012 besloten wij als gezin voor de vakantie weer eens naar Idar-Oberstein te gaan. Een vakantie bestemming uit mijn jeugd. Dé gelegenheid om mijn oude hobby te delen met mijn man en onze zoon.

Na wat informatie te hebben gevraagd op internet werd ons Camping www.harfenmuehle.com aangeraden.

Deze camping is zeer gericht op gezinnen, die, veelal voor de kinderen, de stenenhobby willen ontdekken. Je kan daar veilig op de camping zoeken, Idar-Oberstein is in de buurt, maar ook voor de gevorderde zoekers is er uiteraard “de Juchem”. Daarnaast zijn er altijd zoekers die je kunnen helpen met tips.

Mijn echtgenoot en zoon in de Juchem

Bij thuiskomst is het besluit genomen om meer te kunnen doen met de gevonden stenen. Kort daarop diverse machines gekocht. Een slijpmachine, polijstmachine, trilplaat en een trommeltje.

Maar al gauw bleek dat er behoefte was aan meer informatie. “Waar kan ik nog meer zoeken”, “welke slijpschijven moet ik bij welk gesteente gebruiken”, “hoe zit dat met polijstpoeders”, “waar kan ik die kopen”, etc. etc.

Na weer contact te hebben gezocht via internet zijn wij bij “de GEA” https://www.gea-geologie.nl/ terecht gekomen.

Hier werden lezingen gegeven en excursies georganiseerd. In eerste instantie lag ons belang bij de excursies, maar wat bleek; de lezingen waren ZEER interessant en we hebben er bijna geen een gemist.

De excursies waren een belevenis en mooie stukken gevonden in verschillende groeves en Duitsland.

Maar het belangrijkste dat je er vind zijn mensen en complete gezinnen met dezelfde passie.

Mocht je dus meer willen weten over de hobby en hoe dit aan te vangen, neem gerust contact op en ik vertel hier met alle plezier meer over.